A dohányzás káros hatásai a bőrre

Manapság már rengeteg helyen találkozhatunk dohányzás elleni kampányokkal, amelyek annak káros hatásait fejtik ki. Ilyenkor általában a legsúlyosabban hangzó figyelmeztetések jönnek szembe velünk: például, hogy megnő a szív- és érrendszeri valamint a légzőrendszeri megbetegedések és halálozások száma, nő a cukorbetegség, valamint a rákos megbetegedések kialakulásának valószínűsége dohányzás esetén. Arról viszont kevesen beszélnek, hogy a hétköznapok során ennél sokkal "egyszerűbb" formákban is megtapasztalhatjuk ezeket a negatívumokat. A leginkább szembetűnőek a cigaretta okozta bőrproblémák és bőrelváltozások, amelyek idővel komoly nyomot hagyhatnak bőrünkön.

Külső szemmel hamar rájöhetünk más dohányzással kapcsolatos káros szenvedélyére: bizonyos testrészei idővel besárgulhatnak: észrevehető lesz a fogakon, a kézfejen és a körmökön is. A dohányzás továbbá lassítja a vér áramlását a testben, ami miatt az lényegesen kevesebb oxigénhez jut. Ennek következménye, hogy a bőr sokkal fakóbb lesz, veszít rugalmasságából és kevésbé lesz ellenálló a külső hatásokkal szemben. Nehezebben szívódnak fel a vitaminok, lassul a kollagén termelés, ami egyenes útként szolgál a korai bőröregedéshez. Akár évekkel korábban is megjelenhetnek olyan ráncok az arcon, amelyek a dohányzás nélkül elkerülhetőek lettek volna. Azt se felejtsük el, hogy már maga a szívó mozdulat is hozzájárulhat a korai ráncosodáshoz: szarkalábak alakulhatnak ki az arcon és a száj körül. A cigaretta okozta meggyengült immunrendszerünk pedig nem lesz annyira ellenálló a bőrünket érintő betegségekkel szemben, valamint a már meglévőek gyógyulását is hátráltatja.

Már a kevesebb dohányzás is hatékony lehet a tünetek enyhítésében, mégis a végleges megoldást mindig a dohányzásról leszokás jelenti. Ha a leszokás mellett döntünk, bőrünk hamar elkezdi a regenerálódást. Pár hét elteltével már több oxigénhez és antioxidánshoz jut, élettelibbnek hat. Ezen felül természetesen minden más szervünk is hálás lesz, hogy lemondtunk erről a káros szenvedélyről.

Ezek után felmerülhet a kérdés: mégis hogyan szokjunk le a dohányzásról? Az Antifume inhalátor valós segítséget nyújt ebben a folyamatban. Hatékonyan elnyomja a cigaretta utáni vágyat, és segít az elszívott szálak mérséklésében. Bárhol használatra kész természetes készítmény, amely már az első pillanattól kezdve kifejti hatását, és segít leszokni a dohányzásról.