A dohányzással igen, de a kávézással nem kell felhagynunk!

A dohányosok körében a kávé és a cigaretta együttes fogyasztása népszerűnek mondható, ám jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a két szenvedély egymással párhuzamosan, a dohányzás káros hatásain felül, rengeteg plusz kockázati tényezőt is hordozhat magában. Azok számára pedig, akik lemondanának róla, az alapvetően ártalmatlan kávé, akár meg is nehezítheti a folyamatot, feltéve, ha a két szokás már összekapcsolódott. Többen vélik úgy, hogy a leszokás időszakára érdemes felhagyni a kávézással is, és így könnyebben átvészelhető majd ez a periódus. Biztosan vannak és lesznek, akik így tesznek majd, mi viszont azt ajánljuk, teljesen senki ne adja fel a kávézást! Meg is mondjuk miért.

A dohányzás önmagában több betegség kialakulásáért is felelős lehet, és az egészséges szervezetben fellépő elváltozások esetenként ugyancsak a cigarettahasználatra, vagy éppen a passzív dohányzásra vezethetőek vissza. Míg rengeteg dohányos számára a kávé és cigaretta egyidejű fogyasztása kitűnő lazítási és kiengedési lehetőséget jelent, addig nem szabad megfeledkezni arról, hogy a koffein és a nikotin is stimulánsok, együttes hatásuk pedig megannyi kockázattal járhat, például a szívünkre nézve.

A kávézás élettani hatásai hosszú ideig vitatottak voltak, és sokáig kifejezetten károsnak tartották a mindennapi, esetleg több csésze kávé fogyasztását. Ám azóta rengeteg kutatás készült ebben a témában, sokan foglalkoztak vele, és ma már egyre többen kiállnak a napi, akár 3-5 csésze kávé fogyasztása mellett, és jótékony hatást is tulajdonítanak neki. Ha a megszületett kutatásokat nézzük: például a kávé szív- és érrendszerre kifejtett hatását, úgy kiderül, hogy a fogyasztásával, nem hogy rosszat teszünk, de akár még a szív és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenthetjük. Nem csak jótékony hatása miatt állunk ki mellette, de tartalmas illata, kiváló íze és zamata miatt is szeretjük. Így mi, a világ minden tájáról, különös odafigyeléssel összeválogatott Coffeein frissen pörkölt, minőségi szemes kávékat tudjuk ajánlani, amelyek a kávézás sokszínű élményét képesek nyújtani.

Úgy gondoljuk, a kávézás káros melléktevékenység nélküli megtapasztalása és megragadása teljes valójában, jó út a dohányzásról való leszokás felé. A cigaretta utáni vágy csökkentésében, és a tényleges leszokásban pedig nagy segítséget jelenthet a 100%-ban természetes összetevőkből álló Antifume orr inhalátor, amely szinte bárhol és bármikor alkalmazható.