Mit tehetünk a dohányfüst ellen?

Mit tehetünk a dohányfüst ellen?

A dohányzással járó kellemetlen füstszag nem csak ruháinkba, de autóinkba és még lakásunk falaiba is beleivódik. Az is előfordul, hogy az előző tulajdonos után marad a kellemetlen odor és ennek megszüntetése ránk vár majd. Sajnos nem minden esetben elég a szellőztetés.

A következőkben néhány házi praktikát veszünk sorba, amelyekkel az ilyen esetekben megszabadulhat az erős szagtól.

  1.        Szódabikarbóna

A szódabikarbóna kiválóan magába szívja a füstszagot! Nem csak a dohányfüst ellen, de más, oda nem illő szagok megszüntetésére is használni szokták. Tegyen szódabikarbónát bútoraira, kárpitjaira és hagyja rajta estére, de legalább egy órára, majd egyszerűen porszívózza fel! Amennyiben másnapra nem jobb a helyzet, ismételje meg a folyamatot!

  1.        Ammónia

Egyszerűen helyezzünk el néhány ammóniával megtöltött tálat a ház különböző pontjain, hogy azok elnyeljék a szagokat. Egy kicsit munkaigényesebb, de vízzel elkeverve, a ház falait és különböző szagosabb pontjait is megtisztíthatjuk vele. Amire nagyon oda kell figyelnünk az ammóniával kapcsolatban, hogy mindig tartsuk távol gyermekeinktől!

  1.        Ecet felhasználása

Bár jobb illatot is el tudunk képzelni, mint az eceté, de mégis, ez a folyadék kiválóan alkalmas rá, hogy a ruhákban megragadt rossz szagokat eltűntesse. Öntsünk egy pohár ecetet egy nagy kád forró vízbe és a ruhákat akasszuk a kád fölé, a felszálló gőz segíteni fog megszüntetni a rossz szagokat ruháinkban.

  1.        Szén

Csak annyit kell tennünk, hogy néhány tál szenet teszünk autónkba, vagy a megfelelő szobába. A szén nagyon hasznos, hatásos a dohányfüst ellen, teljesen magába szívja a szagokat.

  1.        Almák

Az almákkal sincs másképp, mint az előző megoldások esetében. Vágjunk félbe almákat és helyezzük el őket a kritikus pontokon. Az almák nem csak, hogy magukba szívják a szagokat, de bónuszként, finom alma illatot szolgáltatnak a lakásban.

  1.        Légtisztító

Amennyiben a ”házi praktikák” nem járnak sikerrel, úgy komolyabb módszerekhez kell folyamodnunk. Valamely légtisztító beszerzése tökéletes megoldás lehet, amely nem csak a szagokat, de az ezekkel járó baktériumokat is kiszűri a levegőből.

Természetesen sok más módszer is létezik a kellemetlen szagok megszüntetésére, mi pedig egy plusz segítséggel szolgálunk, hogy a dohányfüsttel ne legyen több gondja, hiszen dohányzás elleni készítményünk csökkenti a cigaretta utáni vágyat és segítséget nyújt a leszokáshoz.